Aleksandar Djordjevic - interviju

Александар Ђорђевић је поручио:

– За успех тима увек су пресудни искреност, директност, захтевност, високи ниво професионалности са обе стране, међуљудски односи испуњени искреним емоцијама, захтевност, заједништво и посвећеност заједничкој мисији, али и склањање личних интереса у страну, зарад заједничког циља и успеха

На питање како је успео да мотивише своје играче, Саша је био искрен:

– Требало је упознати цео тим и сваког играча како бих могао свакоме да пронађем жицу, да би та жица свирала најлепшу музику. Веома је важно и стварање искрених и дубоких пријатељстава која се потврђују поготово када наступе тешки моменти, јер се тада окрећемо и ослањамо једни на друге. Уз то, јасно дефинисање циља ствара јак мотив, јер када се зна за шта играмо, посвећеност је максимална и тада се игра срцем. Нека ова наша прича буде подстрек и за вас да пробудите шампиона у себи, будете упорни, верујете у себе, волите то што радите, никада не одустајте – и успех ће гарантовано доћи.

Ђорђевић је још додао:

– Моја највећа жеља је била да домаћој кошарци вратимо некадашњи сјај кроз, не само добру игру, већ и начин понашања на и ван терена, снажну вољу, међусобно поштовање, јак тимски дух, пристојност и позитивне вредности, јер једино на тај начин можемо да покажемо зашто је кошарка елитни спорт елитних људи. Терен никада не лаже. Зато никоме не признајем да је бољи од мене на терену док ми то не докаже, а онда пружим руку и честитам. Мој мото је одувек био – вредно ради, остани скроман и окружи се људима којима верујеш.