O klubu

Ono što naš klub izdvaja od drugih klubova je KOŠARKAŠKA TRADICIJA. Pročitajte članke na našem sajtu o LUKOVSKI JANKU, DRAGANU I NINU. Ovo je porodica i tradicija u sportu koja je jako retka.

 

Naš klub postoji od 2003 godine. Od tada je naš klub igrao dve letnje lige da bi se plasirao u drugu srpsku ligu i nakon dve godine takmičenja u toj ligi izborio plasman u prvu srpsku ligu. Nakon više godina igranja u prvu srpsku ligu zbog promena propozicija u KSS nije nam bilo dozvoljeno dalje takmičenje u našem sportskoom objektu i iz tog razlog smo doneli odluku da istupimo iz lige. Smatrali smo da taj nivo takmičenja ne sme da bude toliko rigorozan u uslovima terena jer mnogi drugi igraju isto takmičenje u mnogo gorim uslovima.

Pored seniorskih rezultata imali smo mnogo uspeha nivou mladjih kategorija. Sa '89 bili smo na završnom turniru juniora na nivou SRBIJE. Iz te generacije su izašli JELOVAC STEFAN I BLABAN DARKO. Košarkaši koji sa velikim uspehom igraju u inostranstvu i u prvoj ligi. Sa '90 smo bili drugi u konkurenciji stariji juniori na nivou SRBIJE. Iz te generacije su izašli IVOŠEV TOMISLAV i ŽIVANOVIĆ STEFAN, prvi je bio MVP naše B lige i MVP MAĐARSKE PRVE LIGE.

Generacija '93-94 je osvojila prvo mesto u VOJVODINI na nivou juniora i generacija '95/'96 je osvojila drugo mesto u VOJVODINI na nivou kadeta. Iz ove dve generacije se nadamo da će srpska košarka dobiti dosta kvalitetnih igrača na koje će naš klub biti ponosan.

Iz generacije '87 izdvajamo MARKA SAVIĆA koji je dugo godina bio u FMP-u ali nije imao podrške tog kluba da pokaže svoj talenat. Tenutno igra u B ligi i sigurni smo da će u skorije vreme skrenuti pažnju na sebe i postati standardni profesionalac u vrhunskoj košarci.

Pored gore navedenih igrača veliki broj naših momaka sa uspehom igraju niže rangove takmičenja i prezentuju sport na LEP NAČIN.

 

ŽELIMO DA NAGLASIMO DA NAŠ KLUB NEMA ZA PRVENSTVENI CILJ STVARANJE KOŠARKAŠA, NAŠ KLUB UŽIVA U RADU SA DECOM U STVARANJU LIČNOSTI PUNIH VRLINA KOJE ĆE DECI PUNO POMOĆI U NJIHOVOM DALJEM ŽIVOTU.

 

MOTO NAŠEG KLUBA JE - VRLINE ISPRED TALENTA

AKO VAŠE DETE VOLI KOŠARKU OVO JE PRAVI KLUB ZA NJEGA I VAS DA BUDETE MIRNI DA ĆETE DOBITI SVE ŠTO JE POTREBNO ZA KOŠARKAŠKI A PRE SVEGA LJUDSKI RAZVOJ.

 

VELIKI SPORTSKI POZDRAV